Kategorier
Advokat

Få hjälp efter att du utsatts för våldtäkt i Göteborg

Ett av de mest traumatiska brott som en människa kan utsättas för är att bli utsatt för våldtäkt. Få hjälp av advokater i Göteborg att skapa trygghet igen.

Människor som har utsatts för våldtäkt får ofta lida i många år efter att brottet har hänt. Det handlar inte alltid om fysiska men, utan också om den mentala hälsan och tryggheten. Det är något som specialister på våldtäktsmål i Göteborg får uppleva varje gång de träffar på någon som har utsatts för våldtäkt. När man har blivit utsatt för våldtäkt, eller till och med försök till våldtäkt, så har man berövats sin trygghet.

Många känner att det är svårt att lita på andra människor igen. De vågar kanske inte ta en promenad på egen hand, har svårt med fysisk beröring, så som en varm kram eller att bara ta i hand. Det är olika saker som triggar minnen. Kanske en doft, en rörelse, en färg eller något som någon säger. Det är viktigt att få hjälp så snart som möjligt att börja bearbeta sitt trauma.

Rättslig hjälp vid våldtäkt är ett steg i rätt riktning

När man precis har blivit utsatt för något så hemskt, så kan det ibland kännas som att man hellre bara vill lägga sig ner och dö. Man önskar att man bara kunde glömma det hela. Och även om man, en dag i framtiden, kanske klarar av att lägga händelsen bakom sig, så är det ofta en lång väg dit. Därför är det viktigt att du tar ett steg i rätt riktning och söker hjälp.

En typ av hjälp som du behöver är att besöka ett sjukhus, speciellt direkt efter att våldtäkten har skett. Sedan kan du få hjälp därifrån att komma i kontakt med polisen, en advokat och psykologer som kan hjälpa dig i din situation. Att söka rättslig hjälp är ett sätt att skapa trygghet för dig själv, och för andra som kommer efter dig.