Om oss

Om oss

Upphovsrätt.nu är en informationssida om upphovsrättslagen med fokus på de senaste årens hur internet förhåller sig till upphovsrätten. Vi fokuserar på frågor som fildelning, streaming och informationsfrihet. Men vi skriver även en del om de mer traditionella frågorna kring upphovsrätten som till exempel hur skolor ska förhålla sig till upphovsrättslagen i undervisningen. Vi som driver denna sida drivs av hur användningen av internet har fått frågor om upphovsrätt att blåsa till liv igen, vilket märks inte minst varje gång EU driver igenom uppdateringar av upphovsrätten. Vi vill följa dessa frågor och även informera andra om dem, och förklara på ett enkelt sätt vad juridiken gör gällande och vilken praxis som finns på området.

Vi lägger ingen värdering i dessa frågor utan försöker bara informera och förklara vad som gäller och varför det ser ut som det gör. Vi anstränger oss för att ge båda sidors synsätt i dessa frågor.

Har du tips på vad vi ska skriva om eller vill kontakta oss av någon annan anledning så kan du skicka ett mail till info@upphovsrätt.nu.